Resultaten voor infrarood verwarming test

infrarood verwarmingspanelen
Verwarming met infrarood panelen Energiebesparing OliNo.
Ik weet niet wat je met reguliere elektrische verwarming bedoelt maar elke vorm van elektrische verwarming is duur. Of je nu elektrische vloerverwarming een straalkachel of infrarood verwarming gebruikt de verwarming van je huis geschiedt met elektrische energie waarbij je voor 1 kWh meer betaalt dan voor dezelfde hoeveelheid verbrandingsenergie uit aardgas. En de hoeveelheid kWhs is bepalend voor de bereikte kamertemperatuur en daarmee ook de behaaglijkheid. De enig denkbare toepassing voor infrarood verwarming zie ik in het verwarmen van je badkamer. Het voordeel is hierbij dat je de verwarming makkelijk aan en uit kunt schakelen en de badkamer alleen verwarmt als je een douche of bad neemt. Een radiator op je CV-systeem laat je meestal de hele dag aanstaan.
foodtruck
Test.
Meer info over de werking en prijzen van vloerverwarming vind je in het artikel Elektrische vloerverwarming Voordelen kostprijs. Infrarood verwarming kan via een kachel verwarmingspanelen of via vloerverwarming gebeuren. Deze vorm van elektrische verwarming zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling. Bovendien kan je met infrarood verwarming een kamer snel opwarmen waardoor ze vaak wordt toegepast in de badkamer. Infraroodpanelen worden vooral gebruikt als bijverwarming. Een verwarmingspaneel is doorgaans een pak esthetischer dan accumulatoren of radiatoren. Lees hier meer over de werking en prijzen van infraroodverwarming. Convectoren verwarmen ruimtes via convectiewarmte zoals je al uit hun naam kan afleiden. Er bestaan zowel wandmodellen als mobiele toestellen.
BIJOUX AMETHYSTE
Infraroodverwarming badkamer.
Of de ingestelde temperatuur vervolgens gemakkelijk kan gehaald worden ligt aan de capaciteit van het toestel wattage. Sowieso wordt een infrarood verwarming meestal niet gekozen om de ruimte volledig te verwarmen en op temperatuur te houden maar eerder om zelf te worden opgewarmd door de rechtstreekse stralingswarmte. Vandaar dat zulke toestellen ook comfort kunnen geven op een buitenterras zolang je in de straling ervan staat of zit de lucht romdom of de ruimte wordt hierbij nauwelijks of niet opgewarmd. 0 thumb_up 2 comment Andere particulier. De thermostaat staat uiteraard op 21graden. Na een test van 12uur geraakt de temperatuur van de badkamer niet hoger dan 20graden.
samenvoegen kredieten
Ervaring met infraroodpanelen Passief huis OliNo.
Tags infraroodpanelen IR panelen Geef een reactie. Via Twitter kreeg ik van diverse kanten de vraag of er objectieve informatie over infrarood panelen was. Ik heb onze ervaringen met 100% verwarming op infrarood panelen hierbij dan ook maar eens opgeschreven. Wij hebben vooralsnog geen spijt van de keuze voor IR. Het is wel een hele andere soort warmte maar wij zijn daar snel aan gewend. Het was bij ons wel noodzaak om de kruipruimte onder de woonkamer te isoleren. Dat was een kamer grote anderhalf meter hoge vrieskist dus vorige winter heb ik wel steenkoude voeten gehad.
Infraroodcabine
Infrarood verwarming goedkoper en beter? Spaargids.be forum.
Infrarood verwarming goedkoper en beter? Bericht door rob 21 December 2009 1601. Heeft iemand hier ervaring met infrarood verwarming voor binnen dus ipv de klassieke verwarming? Berichten 581 Lid geworden op 13 Aug 2009 Contact. Re Infrarood verwarming goedkoper en beter? Bericht door pol 21 December 2009 1640. rob schreef Heeft iemand hier ervaring met infrarood verwarming voor binnen dus ipv de klassieke verwarming? Infrarood dwz onzichtbaar is rechtstreekse verwarming.dus duur. Wat bedoel je met klassieke verwarming? Berichten 1201 Lid geworden op 05 Jan 2008 Contact.
designradiator badkamer
Verwacht geen mirakels van elektrische verwarming.
Waarden Abonneevoordelen Advies Contacteer ons Publicaties Digitale magazines Tarieven Onze labels in uw winkelrek. Verwacht geen mirakels van elektrische verwarming. Dossier Verwacht geen mirakels van elektrische verwarming. Verwarming met lage inertie. Nog steeds een hoge factuur. Sommige verkopers beloven u buitengewone besparingen met elektrische verwarmingssystemen zoals infraroodverwarming of verwarming met lage inertie. Wij leggen u uit waarom u hen vooral niet op hun woord moet geloven. De laatste jaren wordt het idee versterkt bij de consument dat infraroodverwarming een zeer efficiƫnt alternatief zou zijn. Er is nochtans niets alternatiefs of wonderbaarlijks aan dit soort verwarming.
Infrarood verwarming is duur De Windvogel.
Evenals bij elektrische vloerverwarming wordt er elektrische energie toegepast die na opwekking in een centrale een rendement heeft van circa 40%. De CO2-uitstoot is hierdoor ook groter dan bij aardgasverwarming. Hoewel veel leveranciers van infrarood verwarming beweren dat infrarood verwarming behaaglijk en zuinig is wordt er in advertenties niet gerept over de exploitatiekosten en de milieubalans. Voor meer informatie over het experiment verwijs ik u naar de link. This entry was posted in Nieuws and tagged electrisch verwarmen elektrisch verwarmen huis verwarmen met stroom infraroodpaneel met elektriciteit stoken op stroom verwarmen by Arie Groenveld. 51 thoughts on Infrarood verwarming is duur. Hubert Salvini on March 7 2011 at 654 pm said. Heb uw onderzoeksresultaten inzake IR Panelen met interesse gelezen.
Een tegelkachel in het stopcontact Lowtech Magazine.
Sommige mensen waaronder ikzelf vonden de opstelling van de panelen niet zo comfortabel omdat vooral het hoofd werd verwarmd. Er moet evenwel een onderscheid worden gemaakt tussen permanente en tijdelijke verwarming. Bij permanente verwarming stralen alle oppervlakken in de ruimte infrarood uit en is het bij een goed geplaatste installatie niet meer mogelijk om te achterhalen waar de warmte vandaan komt. Bij tijdelijke verwarming heb je die uitwisseling niet en krijg je dus een heel ander effect. De panelen hoger ophangen kan in dat geval ook helpen. Geplaatst door Kris De Decker 17 maart 2014 om 0949. Inderdaad zeer interessant waarvoor mijn dank. Heeft u ook van betrouwbare fabrikanten/merken die aan particulieren leveren. Of een website waar deze teruggevonden kunnen worden?

Contacteer ons